Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 24 de juliol

2013.- Més de 70 morts en un accident ferroviari a Galícia pel descarrilament del tren Alvia que feia la ruta Madrid-Compostel·la.

1942.- Va ser afusellat a Paterna el sindicalista anarquista i secretari general de la CNT en els anys 20 Joan Peiró i Bells, una persona que arribà a ser ministre d’Indústria durant la Segona República Espanyola.

1938.- Començà la Batalla de l’Ebre, un intens combat de desgast entre les tropes republicanes i els exèrcits colpistes del general Franco. Un fet que esdevingué decisiu per a la pèrdua de territoris per al govern republicà.

1922.- Va fer el seu traspàs a Xàtiva la mestra, pedagoga i escriptora Matilde Ridoqui i García.

1879.- Primers Jocs Florals a València, organitzats per Lo Rat Penat.

1869.- Revolta republicana federal a Catalunya, València i Aragó, coneguda com la insurrecció Federal i reprimida pel general Prim.
1832.- Inauguració del Teatre Principal de València.
1626.- El comte-duc d’Olivares publica el seu projecte de la Unió d’Armes, que pretenia implicar més tots els regnes de la monarquia hispànica en la defensa d’aquesta.
1233.- Jaume I dona el senyoriu de l’Alcalatén a Eiximen d’Urrea. Una de les primeres donacions efectuades pel rei als senyors feudals durant la conquesta de les terres valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa