Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 25 de juliol

2011.- Alberto Fabra és elegit president de la Generalitat Valenciana. Va ser designat per a substituir Francisco Camps després de la dimissió d’aquest arran de l’acusació per un afer de corrupció.

1980.- Naixement públic de Terra Lliure, una organització armada independentista d’ideologia marxista-leninista, fundada el 1978 amb l’objectiu de crear un estat socialista independent dels Països Catalans i que va abandonar la lluita armada el 1991. Es va autodissoldre de manera oficial el 1995.

1959.- Va nàixer a Tavernes de la Valldigna César Fernando Jiménez, futbolista i entrenador de futbol.

1947.- Va nàixer a Poble Nou l’empresari valencià i president del Vila-real Club de Futbol Fernando Roig Alfonso.

1938.- Les tropes republicanes inicien la Batalla de l’Ebre, que paralitza, de moment, l’ofensiva dels colpistes franquistes contra València, de manera que queda fora la línia de front fixada entre Nules i Almenara.

1836.- Els carlins van perdre la Batalla d’Albaida de la primera Guerra Carlina.

1521.- Gran victòria dels agermanats sobre les tropes del virrei a Gandia. Després d’aquesta, els agermanats batejaran a la força una gran quantitat de musulmans de la Valldigna, Gandia, Oliva, Polop, Xàtiva, Albaida i altres localitats de les comarques centrals.

1401.- Mor a Sardenya Martí el Jove, rei de Sicília, fill de Martí l’Humà i hereu de la Corona d’Aragó. Va deixar només dos fills il·legítims, exclosos del tron, segons costum aragonesa, la qual cosa plantejarà el problema successori a la mort de Martí l’Humà.
1308.- Jaume II incorpora Guardamar al regne de València i li concedeix el fur de València i li ratifica els privilegis anteriors.

Comparteix

Icona de pantalla completa