Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 27 de juliol

2016.- El Parlament de Catalunya aprova fer la desconnexió de la resta de l’estat espanyol, qüestió que alça una forta polseguera política entre els partits conservadors i constitucionalistes.

2000.- Inauguració del parc temàtic Terra Mítica, a Benidorm.

1977.- L’estat espanyol ratifica el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, en el primer article del qual es proclama: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació”.

1936.- Estava prevista la reunió de l’Assemblea de la Regió que havia d’aprovar l’Estatut d’Autonomia el setembre d’aquell any.

1922.- Naix a Sueca l’advocat i pensador polític Francesc de Paula Burguera, persona que, amb el temps, aglutinarà el valencianisme polític al seu voltant i sota el paraigua del Partit Nacionalista Valencià.

1909.- Grups obrers es concentren a l’estació del Nord d’Alcoi per a impedir l’embarcament d’uns joves que anaven a incorporar-se a files per anar a la guerra d’Àfrica.

1605.- Són executats a València dos francesos i un morisc acusats de preparar una insurrecció morisca al regne de València.
1584.- El virrei de València informa que ha posat en alerta tota la costa per a prevenir l’atac de vint-i-quatre vaixells pirates algerians.
1296.- Jaume II, que assetjava Elx, signa una treva amb el seu senyor don Juan Manuel, segons la qual aquest conservaria les rendes del senyoriu, però la jurisdicció d’aquesta quedaria en mans del monarca, així com les d’Elda i Novelda, propietat de la germana de don Juan.
1276.- Mor Jaume I el Conqueridor, de manera que els seus regnes queden dividits entre els fills Pere i Jaume. Amb això es trenca la unitat de la Corona d’Aragó, ja que atorga a Pere els territoris d’Aragó, Catalunya i València, i al seu fill Jaume li deixa Mallorca i el Rosselló. Aquesta divisió no es tornarà a refer fins al 1344.

Comparteix

Icona de pantalla completa