Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 30 de juliol

Dia Mundial contra la tracta de persones – Dia Internacional de l’amistat

2008.- Des del vehicle explorador Phoenix es té la confirmació de l’existència d’aigua al planeta Mart.

1996.- El ministre per a les Administracions Públiques, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, signen el traspàs d’una sèrie de competències, entre les quals destaca la dels mitjans personals i materials de l’administració de justícia, que fins ara només tenien Catalunya i el País Basc.

1974.- Presentació simultània a Madrid i a París de la Junta Democràtica d’Espanya. Poc després es crea la Plataforma de Convergència Democràtica.

1930.- Naix a Alacant el periodista i escriptor Enrique Cerdán Tato, militant del Partit Comunista, cofundador de la Unió de Periodistes Valencians l’any 1997 i cronista oficial de la vila d’Alacant. Escriptor compromés en la lluita per les llibertats individuals i col·lectives va rebre el premi de les Lletres Valencianes l’any 1991 i el Premi Llibertat d’Expressió l’any 2003.

Enrique Cerdán Tato. / DANIELMOYAFUSTER

1909.- L’arribada a Barcelona de tropes procedents de València posa fi a la revolta de la Setmana Tràgica, durant la qual s’havien cremat 67 edificis religiosos.

1834.- Es declara una epidèmia de còlera a València que causa 5.427 víctimes.

1749.- Comença la gran batuda promoguda pel marqués de la Ensenada per tal d’acabar amb els gitanos del territori hispà. Seran empresonats fins l’any 1763.

1521.- El virrei Diego Hurtado de Mendoza, derrotat a Gandia pels agermanats de Vicent Peris, fuig per mar des de Dénia i desembarca a Peníscola.

1339.- Pere el Cerimoniós exigeix jura de vassallatge a Jaume III de Mallorca.

Comparteix

Icona de pantalla completa