Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 31 de juliol

1984.- Carregat el reactor de la central nuclear de Cofrents.

1956.- Naix a Alboraia l’escriptor, productor audiovisual i fotògraf Joan Dolç i Balaguer.

1945.- L’arquitecte Javier Goerlich rep l’encàrrec del ministre d’educació de dotar la Universitat de València dels nous edificis necessaris als solars adquirits a l’avinguda, que seria, amb els anys, de Blasco Ibáñez.

1936.- Els treballadors i alguns militars insurrectes a la II República espanyola assalten les casernes de València on estaven aquarterades les tropes des de l’alçament colpista del 18 de juliol.

1891.- Naix a Castelló de la Plana Juan Adsuara Ramos, escultor.

1883.- Inauguració del ferrocarril de València a Bunyol en la línia València – Conca, que no es completaria fins el 1947.

1880.- Naix a València Manuel Penella Moreno, compositor de sarsueles.

1826.- Executat a València el mestre Ripoll, última víctima europea de la Inquisició.

1706.- L’armada austriacista comença un bombardeig a Alacant que durarà huit dies.

1556.- Fa traspàs a Roma Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, orde que tant va influir en la vida social i política de la Safor.

1691.- Fa el seu traspàs a Sogorb el bisbe Crisóstomo Royo de Castellví.

1410.- Fa el seu traspàs Martí l’Humà, rei de la Corona d’Aragó. No deixa descendència i la seua mort provoca el Compromís de Casp per a elegir un nou monarca.

1296.- Jaume II, després de conquerir les terres meridionals del Regne de València, confirma les condicions de poblament dels musulmans d’Elx, Xixona, Monòver i Salines.

Comparteix

Icona de pantalla completa