Dates i fets del 10 d’agost

2011.- Els administradors del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) decideixen destituir la directora general de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), Maria Dolores Amorós.

Maria Dolores Amorós

1983.- TVE emet el programa cultural Esta es mi tierra al voltant de la figura de l'escriptor i assagista Joan Fuster i que va alçar molta polseguera entre els grups de dreta i extrema dreta valencians. Fins i tot el diputat valencià d'Aliança Popular, Gil Lázaro, interpel·là el govern per l'emissió del programa.

1978.- El governador civil de València anul·la la decisió del president del Consell, Josep Lluís Albiñana, de concedir el títol d'honorable a la ciutat de Picanya.

Plaça del País Valencià a Picanya

1923.- Fa el seu traspàs el pintor Joaquim Sorolla.

1906.- Els estatuts de la Caixa Rural i sindicat Agrícola es van inscriure al Registre especial de Sindicats Agrícoles de la Secció Econòmica de València i van rebre l’aprovació oficial el 4 d’octubre del mateix any.

1854.- Inici d’una epidèmia de còlera. Primer cas a Alacant on, en tan sols quaranta-cinc dies, moren mil nou-centes persones.

Epidèmia de còlera

1835.- Entra al port de València el primer vaixell a vapor de la seua història per a cobrir la línia entre aquesta ciutat, Tarragona i Barcelona.

Vaixell a Vapor

1705.- Les tropes austracistes desembarquen a Altea. Amb elles desembarca el general Joan Baptista Basset, líder austracista que començà una intensa tasca de propaganda per a atraure a la causa de l’Arxiduc els camperols prometent inclús l’abolició dels drets feudals.

Joan Baptista Basset

1317.- Berenguer, cardenal i bisbe tusculà per manament papal, ordena Martí Pérez d’Oròs que entregue a Vidal Vilanova, ambaixador de Jaume II, les possessions de l’Ordre de l’Hospital a excepció feta de València i Torrent.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat