Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 10 d’agost

2011.- Els administradors del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) decideixen destituir la directora general de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM), Maria Dolores Amorós.

1989.- Fa el traspàs a Dénia, comarca de la Marina, Alberto Sols García, bioquímic, gran especialista en la bioquímica molecular.

1984.- Fa el seu traspàs a València el periodista i escriptor Martí Dominguez i Barberà.

1983.- TVE emet el programa cultural Esta es mi tierra al voltant de la figura de l’escriptor i assagista Joan Fuster, que va alçar molta polseguera entre els grups de dreta i extrema dreta valencians. Fins i tot el diputat valencià d’Aliança Popular Gil Lázaro interpel·là el govern estatal per l’emissió del programa.

>

1978.- El governador civil de València anul·la la decisió del president del Consell, Josep Lluís Albiñana, de concedir el títol d’honorable a la ciutat de Picanya.

1923.- Fa el seu traspàs el pintor Joaquim Sorolla.

1906.- Els estatuts de la Caixa Rural i sindicat Agrícola es van inscriure al Registre especial de Sindicats Agrícoles de la Secció Econòmica de València i van rebre l’aprovació oficial el 4 d’octubre del mateix any.

1854.- Inici d’una epidèmia de còlera. Primer cas a Alacant, on, en tan sols quaranta-cinc dies, moren mil nou-centes persones.

1835.- Entra al port de València el primer vaixell a vapor de la seua història per a cobrir la línia entre aquesta ciutat, Tarragona i Barcelona.

1757.- Naix a Xàtiva, comarca de la Costera, Joaquim Llorenç Villanueva i Astengo, polític i sacerdot.

1705.- Les tropes austracistes desembarquen a Altea. Amb elles desembarca el general Joan Baptista Basset, líder austriacista que començà una intensa tasca de propaganda per a atraure a la causa de l’Arxiduc els camperols prometent inclús l’abolició dels drets feudals.

1317.- Berenguer, cardenal i bisbe tusculà per manament papal, ordena a Martí Pérez d’Oròs que entregue a Vidal Vilanova, ambaixador de Jaume II, les possessions de l’Ordre de l’Hospital a excepció feta de València i Torrent.

1267.- Naix a València Jaume el Just, sobirà de la Corona d’Aragó, fill de Pere el Gran i de Constança de Sicília i germà i successor d’Alfons el Franc, al tron.

Comparteix

Icona de pantalla completa