Dates i fets del 18 d’agost

18 agost 2019 06:00h

2017.- Fa el seu traspàs a Vilanova i la Geltrú el ciclista valencià Vicenç Iturat Gil.

2013.- Es difonen per Internet filmacions i fotografies de membres de les joventuts del PP valencià, exhibint gestos i simbologia nazis. Durant els dies següents, el president valencià de Noves Generacions treu importància a aquest fet, mentre que la direcció estatal anuncia l'obertura d'expedients als implicats.

1998.- Els governs autonòmics de les Illes Balears, el País Valencià i Múrcia creen la marca turística 'Mediterraneo español', amb la qual faran campanyes conjuntes de promoció a l'estranger.

1990.- Entra en vigor en Canal 9 un llistat de 593 paraules censurades que no podran utilitzar-se per considerar-se "massa catalanistes".

1936.- Assassinen en la matinada entre Viznar i Alfacar, a la demarcació de Granada, l'escriptor de la Generació del 27 Federico García Lorca.

1854.- Primers casos a València d’una nova epidèmia de còlera.

1705.- El mariscal Joan Baptista Basset i Ramos desembarca a la vila de Dénia, ocupada pels filipistes i, amb el suport de la població, proclama Carles III com a rei legítim de la corona d'Aragó.

1503.- Fa el seu traspàs a Roma el papa d'origen valencià Alexandre VI.

1276.- El Comanador Major d’Alcanyís de l’Orde de Calatrava atorga Carta Pobla al lloc de Begís per a poblar-lo amb cristians.

1250.- Jaume I confirma el poblament i repartiment de Xàtiva i li atorga, a més, la celebració de fira i mercat.

1242.- Assalit de Gudal, senyor de Puçol, concedeix Carta Pobla a 39 pobladors perquè poblen dita alqueria, a fur de València.

1240.- Jaume I concedeix cases i terres a vint repobladors catalans per establir-los a l’alqueria de Montcada.

next