Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 23 d’agost

Dia Internacional en record del comerç d’esclaus

1979.- Apareix publicat al Boletín Oficial del Estado el Decret de Bilingüisme per al País Valencià.

1924.-Mor treballant a la platja de Natzaret el pintor Salvador Abril i Blasco. Pintor especialitzat en marines, va ser premiat amb terceres medalles en l’Exposició Nacional de Belles Arts del 1887 i del 1890; amb segones medalles en les nacionals del 1892 i el 1897, i amb medalla d’or en la Nacional de València del 1910. A més, va ser Acadèmic de la de Sant Carles, professor a l’escola de Belles Arts i director de la d’Arts i Oficis de València.

1892.- Naix a València el polític valencià i terratinent Joaquin Manglano Cucaló de Montull, baró de Càrcer i de Llaurí, diputat a les Corts Generals i alcalde del cap i casal durant el franquisme.

1835.- Es cremen públicament, a Alacant, les banderes que havien pertangut al cos de realistes i el retrat de l’infant Carles de Borbó.

1675.- Són penjats a Quart de Poblet sis bandolers de la partida dels germans Bartual que actuaven per l’Horta de València. Els seus cadàvers foren penjats un dia a les portes de València i, posteriorment, als seus pobles de naixement.

1653.- Lleva Militar a Castelló per ordre de Felip IV a causa de la guerra de Catalunya.

1313.- Jaume II signa el ‘Querimònia’, text que confirma els drets i privilegis de la gent de la Vall d’Aran.

1278.- El Comanador d’Alcanyís de l’Orde de Calatrava concedeix Carta Pobla a fur de València a l’alqueria de Massanassa.

Comparteix

Icona de pantalla completa