Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 30 d’agost

Dia internacional dels desapareguts forçats

2014.- Fa el seu traspàs a Barcelona el modista i dissenyador català d’origen aragonés Manuel Pertegaz Ibáñez.

1993.- Naix a Torrent de l’Horta el futbolista valencià Francisco Alcácer García, més conegut com a Paco Alcácer, un excel·lent davanter centre de gran volada a causa dels desmarcatges en curt i la seua capacitat per a rematar en circumstàncies adverses.

1982.- Constitució, a València, del partit Unió Valenciana (UV).

1900.- Apareix a Torrent l’últim exemplar del periòdic La Crònica, dirigit per Silverio Ribelles. Aquest fet provoca el naixement d’El Regional, confeccionat pel mateix equip de persones que sostenien el primer i del qual va exercir com a primer director l’advocat Sebastià Regolí.

1699.- El Justícia de Xulella determina prendre com a penyora la burra del fill de Diego Marroquín, veí del Villar, per haver-lo trobat collint espart en la partida de la Pelma, en l’heretat d’Antonio Cervera. Com que no va poder fer front a la multa, es va vendre l’animal per pagar la pena amb què havia incorregut.

1367.- Joan Alfons de Xèrica, senyor de la baronia, dóna carta de poblament als cristians que van a repoblar Caudiel després de l’expulsió dels seus veïns musulmans.

1265.- El Comanador de València de l’Orde del Temple concedeix al terme de València poblar l’alqueria de Borbotó.

1241.- Guillem Ramon de Viella, en nom de Jaume I, concedeix carta pobla al castell de Vilafamés.

Comparteix

Icona de pantalla completa