Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 31 d’agost

2012.- El govern espanyol aprova la reforma bancària amb l’objectiu de complir els terminis i els compromisos adquirits amb Europa i que es puga activar la injecció financera de fins a 100.000 milions d’euros que l’Eurogrup va acordar el 20 de juliol a canvi de reformes en el sector bancari.

1965.- Naix a Requena el presentador de televisió, locutor de ràdio i humorista Pablo Motos Burgos.

1913.- Naix a Albuixech, comarca de l’Horta, el dibuixant de còmics Miguel Ambrosio Zaragoza, més conegut pel pseudònim ‘Ambrós’, cèlebre sobretot per la sèrie d’aventures El Capitan Trueno.

‘Ambrós’

1870.- Naix a la vila italiana de Chiaravalle la pedagoga, científica, psiquiatra, humanista, feminista i filòsofa Maria Montessori, persona que ha influït tant i quant en la pedagogia valenciana i del conjunt de tot l’àmbit lingüístic.

1838.- Cabrera és ascendit a general pel pretendent Carles i a més se li concedeix el títol de “comte de Morella”.

1816.- Són afusellats a Castelló de la Plana, per ordre del capità general Elio, quatre bandolers que furtaren a les costeres d’Orpesa unes galeres que portaven diners en metàl·lic de València a Catalunya.

1812.- Després de la derrota francesa d’Arapiles, Josep I abandona Madrid per desplaçar-se a València, on roman fins al 2 de novembre, dia que tornà a la capital del regne.

Comparteix

Icona de pantalla completa