Diari La Veu del País Valencià
Fa més qui pot que qui vol (30). Perdoneu, jo sí que tinc por

L’amic blaver (parla amb les mans cap a dalt)

No es pot culpar la comunitat musulmana del que ha passat, això és cert. Però de quina comunitat són els que han fet els atemptats? I de quina comunitat és l’imam trobat mort en la casa enderrocada per l’explosió d’una bombona de butà a Alcanar? Que es pensen que estem mamant-se el dit? Vinga, va, home, que no som tant balòsties! Jo no dic que tots els marroquins siguen terroristes, això no. Però els terroristes són d’eixa comunitat, o no? Per què l’imam havia alliçonat els joves perquè es feren més radicals? La premsa diu que ell va contribuir a la radicalització.

Pep Amagat (assegut amb de cara a l’amic blaver)

Enfocar-ho així és perillós. Deixem-ho com que els terroristes estan bojos.

L’amic blaver

Sí, Pep, però el que està mort, mort està i ell no devia res a ningú. I el que està en els hospitals entre la vida i la mort? O el que està greu i es quedarà malament per sempre? Què hi tenia a veure eixa gent que estava uns dies de vacances o que simplement feia un passeig o anava a fer un encàrrec? Una volta s’haja superat la immediatesa de les notícies de l’atemptat els ferits quedaran en l’oblit. Sí, prou que ho saben, que la premsa tindrà la necessitat d’informar ràpidament d’altres notícies. No hi ha justificació possible. No hi ha perdó per la gent que ha fet l’atac terrorista i diuen que eren un grapat de monyicots de merda.

En Bosch (amb el tors cap endavant)

Et veig molt exaltat, amic blaver. I, ben mirat, xicon, tens raó.

L’amic blaver

Redéu, em posen a parir, eixes accions tan extremades que fan morir tants innocents. O és que no vos passa?

En Bosch

És clar que sí, home. Un senyor del poble deia fa poc que açò del terrorisme ho aguanten perquè volen. Si tot el món està en contra dels terroristes islàmics, si tots els governs estan en contra, no acaben amb el terrorisme perquè no volen. I la resta són excuses de mal pagador. No tindran negocis d’armes eixos mateixos governs?

Pep Amagat

Oh, i tant. L’Aràbia Saudita fomenta el terrorisme. Per tant, qui diu que els governs no tenen res a veure, s’equivoca. A més a més, l’estat espanyol i els bancs, fins i tot el rei Felip VI, que també té relacions amb l’Aràbia Saudita, venen armes a països com eixos. Primer venen armes i després ploren les morts dels ciutadans, vaja!

L’amic blaver

Això és una porqueria. No es pot anar tranquil a llocs on hi ha gent a caramull; quan hi ha aglomeracions així et quedes sense alè de pensar en un atemptat. Al final, em faré radical i no acceptaré gent d’altres països.

En Bosch

Ja veig que també t’estàs radicalitzant.

L’amic blaver (assenyala amb el polze)

Jo no estic en contra dels musulmans, però al final em faré radical contra molta gent. Em resultaria difícil i em costaria anys fer-me extremat. En canvi, la radicalització de quatre monyacos musulmans, com qui diu, es fa en mesos. Són com xais, com borregos, que diuen.

Pep Amagat

Vinga, home, que no hi ha per tant. Jo no tinc por encara que sé que són joves que no s’han integrat, que no els atreu la vida, que no tenen res a perdre i que tindran la vida eterna, o alguna cosa així, si s’immolen.

L’amic blaver

Perdona, Pep, jo sí que tinc por. Ara ho han fet amb furgonetes de lloguer. D’ara endavant, hi haurà més policia i més atenció per posar-los traves. Per tant, el dia de demà l’atemptat serà d’una altra manera, ja se l’inventaran, ja. Jo quan veig una furgoneta de lloguer conduïda per un àrab de seguida el cos se’m posa en alerta, em quede sense alè.

En Bosch

És gent que no s’integra i a la qual li costa trobar un sentit a la vida. Els és fàcil caure en aquesta mena de temptacions. Jo crec que la religió musulmana vol la pau, però els atemptats són…

L’amic blaver (el talla)

Xe, perdoneu, jo tinc por quan estic en un lloc on hi ha aglomeració de gent, no saps mai si pots trobar un d’aquests que de sobte fan explotar una cartutxera plena d’explosius. Açò queda constatat. Em sap mal, però em fan respecte. A la més mínima arrancaria a córrer com si tinguera un all en el cul.

En Bosch (cridant mentre s’engoleix el cullerot)

No sigues destrellatat. No s’ha de tenir por.

L’amic blaver

Perdoneu, però jo en tinc. Cadascú és lliure de sentir el que li dicta el cos. S’ha de tocar de peus a terra, ja que açò és el que tenim entre mans.

Comparteix

Icona de pantalla completa