Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 2 de setembre

2011.- Els dos grans partits estatals, PSOE i PP, acorden modificar la Constitució de l’estat espanyol i establir com a reforma el pagament dels deutes i els interessos als bancs abans d’atendre qualsevol altre compromís. Els nacionalistes es neguen a votar i l’esquerra es planta.

1998.- Les Corts Valencianes aproven la llei de creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’organisme ha de tenir capacitat normativa sobre l’idioma.

1947.- Naix a Vilagarcia d’Arousa l’actor, humorista i director d’escena galaicocatalà Pepe Rubianes, persona especialitzada en mim, imitacions i monòlegs d’ironia àcida i gran sentit de l’humor i incontenible verborrea.

1759.- El jurista Josep Berní i Català funda el Col·legi d’Advocats de València.

Josep Berní i Català

1746.- El rei Fernando VI autoritza l’Ajuntament de Torrent de l’Horta perquè puga nomenar dos metges a càrrec d’un arbitri sobre la carn que es venga.

1609.- El virrei de València, el Marqués de Caracena, publica el ban d’expulsió dels moriscos, que havien d’embarcar-se en el terme de tres dies, al lloc que havia estat decidit, i que podrien endur-se el seus béns mobles, però havien de deixar incòlumes els immobles, sota pena de la vida. Una certa quantitat de moriscos desobeí l’ordre d’expulsió i es feren forts a l’interior de la Marina i al Caroig.

1591.- Naix a Xàtiva el pintor Josep de Ribera.

1244.- El Comanador d’Alcanyís de l’Orde de Calatrava concedeix Carta de Poblament al castell de Polpis per a 30 pobladors.

Comparteix

Icona de pantalla completa