Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 3 de setembre

2015.- El Consell de l’Aigua de l’Ebre aprova el nou Pla Hidrològic per 66 vots a favor, 19 en contra i 2 abstencions. Els representants de Navarra i Euskadi se sumen a la negativa dels representants del País Valencià i Catalunya.

1996.- La Generalitat Valenciana aprova el projecte de llei per a la creació de la Universitat d’Elx. Aquesta serà la cinquena universitat del País Valencià i disposarà de quatre campus. La mesura té el suport únic del grup majoritari a la Generalitat, el PP, mentre que el seu soci, Unió Valenciana, es va mostrar contrari a la seua creació.

1979.- El presidents Albinyana i Girona són agredits amb pedres per un grup de blavers a Quart de Poblet. Com a resposta es produeix un tancament d’alcaldes i regidors d’esquerra a l’ajuntament de la localitat.

1953.- Entra en vigor la Convenció Europea dels Drets de l’Home.

1885.- Naix a València el compositor musical i pedagog Rafael Benedito Vives.

1871.- El rei Amadeo I visita València.

Amadeu I

1859.- Primeres proves de navegació submarina de l’Ictíneo, de l’enginyer Narcís Monturiol.

1801.- Decret de supressió de les Milícies Provincials després dels avalots en contra d’aquelles.

1652.- Fa el seu traspàs a Nàpols el pintor i gravador valencià Josep de Ribera, també conegut com a ‘lo spagnoletto’ a causa de la seua talla xicoteta i a la seua procedència, sempre reivindicada per ell: espanyol, valencià i xativí.

1276.- Pere I de València i III d’Aragó pacta una treva amb els notables moros del regne de València revoltats.

1250.- Jaume I i el Castellà d’Amposta de l’Orde de l’Hospital, senyors conjunts del castell de Cullera, atorguen permís per a repoblar el lloc a Ramon de Rocafull i a fra Joan d’Aparici.

1225.- Jaume I, abans de conquistar-los, confirma els límits meridionals del visbat de Tortosa, que arribarà, en terres valencianes, fins als termes d’Almenara, Uixó, Nules, Onda, Argeleta, l’Alcalatén, Mora, Culla, Ares i Morella, tots ells inclosos.

Comparteix

Icona de pantalla completa