Dates i fets del 4 de setembre

4 setembre 2019 06:00h

Dia mundial de la salut sexual

1985.- Naix a Vilamarxant el futbolista Raül Albiol i Tortajada, persona que jugà de defensa central al seu equip de referència i va ser molt anomenada quan passà pel Mestalla.

1949.- Naix a Alcoi, l'actor, compositor i cantant Francesc Ferrando i Sanjuan, més conegut pel nom artístic de "Francesc Moisès".

1949.- La Biblioteca Pública de Montserrat dels Alcalans, creada durant la II República, fou investigada per la policia criminal i política a instància de l'arquebisbe de València en considerar que emmagatzemava obres de Pío Baroja, Blasco Ibáñez i Valle Inclán, que sols podien llegir "persones madures".

1932.- Naix a Castelló de la Plana l'escultor valencià Joan García Ripollés, més conegut com a 'Ripo', el lirisme del qual és considerat com a derivat de Marc Chagall.

1924.-  Naix a Burjassot el poeta i periodista Vicent Andrés Estellés.

1889.- S’inicia un temporal de pluges de quatre dies de duració, més intens en les comarques centrals, que provoca el desbordament de rius i barrancs en allò que ha estat considerat com la tercera riuada en importància d'aquelles de què es té constància en terres valencianes.

1882.- Gran tempesta que inunda el carrers de Castelló de la Plana.

1822.- El general Elío rep la mort en garrot vil al Pla del Real, al peu de les muntanyetes fetes amb els enderrocs de l'antic palau, les quals d'aleshores ençà reben popularment el nom de "les muntanyetes d'Elío". El seu cos fou sepultat al Carraixet, al fossar dels ajusticiats.

1519.- Alfons V d'Aragó ordenà al batlle general del Regne de València retenir una gran quantitat dels emoluments que percebien els batlles de les principals ciutats i viles en favor de la Corona.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next