Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 7 de setembre

2018.- El jutge arxiva la peça del cas de Corinna sobre Joan Carles I i diu sobre el fets que se li atribueixen al rei que “només hi ha una relat de la seua amiga” i que “la seua figura era inviolable aleshores”.

2017.- El Tribunal Constitucional reacciona amb una rapidesa inusitada i suspén immediatament l’1 d’Octubre. Paral·lelament, el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, anuncia la presentació d’una querella contra el president Puigdemont i tots els membres del seu executiu.

Tribunal Constitucional

2015.- Prop de 5.000 llauradors i ramaders de diversos estats de la Unió Europea bloquegen el centre de Brussel·les amb tractors a causa dels baixos preus de la llet i la carn que imposen els distribuïdors, especialment les grans superfícies.

2011.- Fa el seu traspàs a Sedaví, comarca de l’Horta Sud, l’advocat i polític valencià Vicent Ruiz Monrabal, president fundador que fou de la Federació de Bandes de Música del País Valencià.

Vicent Ruiz Monrabal

1899.- Naix a Benifaió, comarca de la Ribera Alta, l’innovador artista faller valencià Regino Más i Marí.

1875.- Naix a Sagunt, comarca del Camp de Morvedre, l’arquitecte Francesc Mora i Berenguer.

1845.- Una companyia d’afeccionats representa l’obra de Bernat i Baldoví Qui no té la vespra, no té la festa.

Bernat i Baldoví

1836.- Els carlins comandats per Lluís Llangostera i Casadevall, guanyen la Batalla de les Alcubles durant la primera guerra carlina.

1707.- Felip V emet una cèdula per a mantenir la vigència dels abolits furs en els conflictes entre la jurisdicció reial i eclesiàstica, així com en la immunitat de l’Església.

1706.- Capitula davant les tropes austriacistes el governador militar d’Alacant, Daniel Mahoy, refugiat al castell del Benacantil.

1458.- Mor a València la reina Maria, esposa d’Alfons el Magnànim, la qual, degut a les llargues absències del rei, ocupat en la conquesta de Nàpols, s’havia fet càrrec del govern dels regnes de la Corona durant molt de temps.

1250.- Pere Roiç de Corella, senyor d’Alcàsser, permet repoblar el lloc amb musulmans, atorgant nova Carta Pobla, després de l’intent fracassat de repoblar-lo amb cristians.

Comparteix

Icona de pantalla completa