Dates i fets del 10 de setembre

2011.- El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, visita l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i es compromet a defensar el valencià "com a element d'unió i no de confrontació".

2003.- Televisió de Catalunya celebra el 20è aniversari de les seues emissions amb una festa musical i lúdica a l'Anella Olímpica de Barcelona.

1999.- El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol; l'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Cristina Real; el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carles Solà, i el rector de la Universitat de Lleida i president de l'Institut Joan Juís Vives, Jaume Porta, inauguren "Les columnes de la UAB", una obra de l'escultor valencià Andreu Alfaro.

Columnes de la UAB

1995.- Comença la primera emissió internacional de Televisió de Catalunya a través de satèl·lit. L'emissió es fa coincidir amb la diada de l'11 de Setembre en què mig milió de catalans d'Europa i Amèrica veuen la programació especial.

1981.- Arriba a Madrid El Guernica de Picasso, un oli sobre llenç pintat per aquest artista plàstic malagueny que pren l'atac de l'aviació colpista sobre la vila èuscara de Guernica. Es tracta d'un treball pictòric d'un espai que fa vora huit metres de llarg per més de tres d'alt.

1896.- Projecció de la primera pel·lícula cinematogràfica a València.

1603.- Pragmàtica del patriarca Juan de Ribera, virrei del regne, contra els jocs d'envit.

1251.- Jaume I concedeix als habitants d'Onda la facultat de vendre les seues propietats immobiliàries sense pagar cap tipus d'impost.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat