Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’11 de setembre

2014.- Es concentren 1.800.000 persones a la Via Catalana per a reivindicar el referèndum sobre la independència.

2003.- El Canal 3/24, una cadena de televisió que emet notícies en català les 24 hores del dia, comença les seues emissions.

2001.- Atemptat a les torres bessones de Nova York. Dos avions s’estavellen amb 18 minuts de diferència contra els edificis més alts de la ciutat i en menys de dues hores s’enfonsen completament.

1996.- El País Valencià pateix els aiguats més importants dels darrers anys, amb un màxim de prop de 350 litres per metre quadrat. Mor un home prop de Gandia i les pèrdues es valoren en 3.000 milions de pessetes. Molt afectades: la Marina, la Ribera, la Safor i el Camp de Morvedre.

1995.- L’organització armada independentista Terra Lliure, d’ideologia marxista-leninista, fundada el 1978 amb l’objectiu de crear un estat socialista independent als Països Catalans, anuncia la seua autodissolució.

1981.- Atemptat terrorista contra el domicili de Joan Fuster a Sueca. L’escriptor ja havia patit un altre atemptat semblant, encara que de menor envergadura, al novembre de 1978.

1901.- Es produeix la primera concentració a Barcelona per a commemorar l’onze de setembre davant el monument a Rafael Casanova.

1887.- Connexió directa per ferrocarril entre Utiel i Bunyol en la línia València-Conca, que no es completaria fins al 1947.

1714.- Rafael Casanova i Comes, el conseller en cap que va comandar un exèrcit civicomilitar que es va enfrontar a les tropes del duc de Berwick, que encapçalava els invasors, acceptà resistir fins a la mort i va ser ferit i donat per mort, encara que en realitat s’ocultà fins al 1719 i fou amnistiat.

1609.- Decret de Felip III de Castella que expulsa els moriscos del Regne de València.

1419.- Per una carta del rei Alfons V sabem que durant el segle XV també les ciutats podien tindre músics, igual que els magnats i els bisbes.

1279.- Pere III d’Aragó atorga carta de poblament al castell i la vall de Pego per a repoblar-los amb ciutadans de Barcelona.

1268.- Jaume I, que havia eixit de Barcelona, desembarca en Aigües Mortes, al sud de França, en fracassar, a causa d’una tempesta, el seu projecte de croada a Terra Santa.

1229.- Les hosts comandades per Jaume I desembarquen a l’illa de Mallorca. L’endemà ocorre la batalla de Portopí.

Comparteix

Icona de pantalla completa