Dates i fets de l'11 de setembre

2003.- El Canal 3/24, una cadena de televisió que emet notícies en català les 24 hores del dia, comença les seues emissions.

2001.- Atemptat a les torres bessones de Nova York. Dos avions s'estavellen amb 18 minuts de diferència contra els edificis més alts de la ciutat i en menys de dues hores s'enfonsen completament.

1996.- El País Valencià pateix els aiguats més importants dels darrers anys, amb un màxim de prop de 350 litres per metre quadrat. Mor un home prop de Gandia i les pèrdues es valoren en 3.000 milions de pessetes. Molt afectades: la Marina, la Ribera, la Safor i el Camp de Morvedre.

Atemptat de l'11S

1981.- Atemptat terrorista contra el domicili de Joan Fuster.

1887.- Connexió directa per ferrocarril entre Utiel i Bunyol en la línia València-Conca, que no es completaria fins al 1947. 

1609.- Decret de Felipe III de Castilla que expulsa els moriscos del Regne de València.

Estació d'Utiel

1419.- Per una carta del rei Alfons V sabem que durant el segle XV també les ciutats podien tindre músics, igual que els magnats i els bisbes.

1279.- Pere III d'Aragó atorga carta de poblament al castell i la vall de Pego per repoblar-los amb ciutadans de Barcelona.

1268.- Jaume I, que havia eixit de Barcelona, desembarca en Aigües Mortes, al sud de França, en fracassar, a causa d'una tempesta, el seu projecte de creuada a Terra Santa.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat