Dates i fets del 13 de setembre

1997.- Els responsables del cementiri de Sueca descobreixen la profanació de diverses sepultures. Entre les tombes afectades hi ha la de l'escriptor Joan Fuster, que apareix amb el nínxol i el fèretre rebentats.

1923.- Cop d'Estat del general Primo de Rivera i instauració d'una dictadura que comptà amb l'aquiescència d'Alfons XIII. Aquest període va suposar la defenestració de totes les autoritats de l'anterior règim, vinculades als partits de la Restauració, en considerar el dictador que "tots els mals de la pàtria els portaven els polítics corruptes i els cacics que els donaven cobertura".

1813.- Decret de les Corts de Cadis que ordena la venda de tots els béns dels ordes Militars quant les circumstàncies ho permeteren.

Cabana de Tírig 

1804.- Inici d'una epidèmia de febre groga a Alacant que afectarà moltes poblacions del sud del País Valencià durant aquell any i principis del següent.

1705.- El gros de les tropes borbòniques residents al Regne de València rep ordre de traslladar-se a Catalunya on la situació preocupa més a Felip de Borbó.

1598.- Mor a l'Escorial que ell mateix havia manat construir el rei Felip II. El succeeix el seu fill Felip III.

1493.- Ordre i mandat del lloctinent general i justícia d'Aragó perquè es tanque el plet entre Ontinyent i Xàtiva sobre el dret de peatge que la segona pretenia tenir sobre la primera.

1245.- Joan de Brusca i la seua dona Berenguera, senyors de Tírig, concedeixen Carta Pobla del dit lloc a 20 pobladors a furs de Saragossa.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat