Dates i fets del 14 de setembre

2016.- L'exalcaldessa de València Rita Barberà comunica al Partit Popular la seua baixa l'endemà que el Tribunal Suprem obri la causa contra ella per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

2007.- L'Institut Ramon Llull inaugura dues exposicions a Frankfurt, que esdevenen el tret de sortida de la presència catalana a la Fira d'aquesta localitat alemanya. Es tracta de les mostres 'Construccions a Catalunya' i 'Gaudí Unseen'.

Fira del Llibre de Frankfurt

1999.- El consell d'administració del diari Las Provincias destitueix Maria Consuelo Reyna com a directora del diari, un càrrec que ocupava des de feia set anys. Nomena Francisco Pérez Puche com a director i Pedro Ortiz com a sotsdirector. Vicente Fayos serà el primer redactor en cap de la nova etapa.

1910.- Teodor Llorente és coronat com a poeta oficial de València en el recinte de l'Exposició Regional i traslladat a sa casa en una anda de flors, a muscles dels seus admiradors.

Teodor Llorente

1365.- Pere d’Aragó recupera Sagunt, caigut en mans de Pere de Castella durant la “Guerra dels dos peres”, que acabaria l’any següent. Poc després es recuperaria també Sogorb.

1336.- Un privilegi de Pere IV d’Aragó promet, segons el que es va acordar a les Corts de Valencia, no separar de la corona les principals viles reials.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat