Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 15 de setembre

Dia internacional de la democràcia – Dia Internacional de la salut prostàtica

2017.- Carles Puigdemont i Ada Colau reclamen diàleg al president espanyol Mariano Rajoy i al rei Felip VI mitjançant una carta que també signen el vicepresident Oriol Junqueras i Carme Forcadell per a pactar un referèndum.

2006.- S’estrena la pel·lícula Salvador, el film biogràfic que repassa la vida de Salvador Puig Antich.

2000.- El govern del Partit Popular imposa la “E” a les matrícules de cotxes de tot l’Estat.

1980.- Un tren de la línia València – Madrid topeta amb una autobús de línia i causa 27 morts. Els supervivents, a més dels passatgers del tren, viatjaven en la part de darrere de l’autobús el conductor del qual restà encastat en la màquina del comboi ferroviari.

1976.- Esclaten dues bombes a l’estadi del Llevant UE, on s’estava preparant el festival La Trobada dels Pobles. Entre els detinguts pels fets hi havia l’ultradretà José Luis Roberto.

1923.- Darrer número de la publicació valencianista Pàtria Nova, tancada per la dictadura de Primo de Rivera.

1880.- Inauguració del Teatre Russafa de València.

1814.- Reial Cèdula de Fernando VII per la qual s’ordena el reintegrament als senyor feudals, dels seus senyorius territorials, béns i prestacions.

1375.- Com que l’Infant Joan no sabia què fer amb Pere d’Artés, li fa donació de les viles d’Ontinyent i Biar, amb tota la jurisdicció civil i criminal i mixt imperi, perquè Artés passara a ser, en virtut d’aquesta gràcia, el senyor natural, de la mateixa manera com ho era l’esmentat Infant des de la mort de la regina mare Na Leonor.

1250.- El bisbe de Tortosa, senyor de Borriol, en garantia d’un préstec fet a Jaume I, confirma la Carta Pobla atorgada anteriorment pel monarca.

Comparteix

Icona de pantalla completa