Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 16 de setembre

Dia internacional per la preservació de la capa d’ozó – Dia internacional del donant de medul·la.

2017.- Més de 700 alcaldes catalans reiteren el seu suport al referèndum mentre la fiscalia pren la decisió de citar-los un per un a declarar. El president Carles Puigdemont aconsella a l’Estat que no “subestime la força del poble”.

2005.- Internet Corporation for Assigned Names and Numbers aprova el domini “cat” per a la comunitat lingüística i cultural catalana.

1998.- Els reis Joan Carles i Sofia, el president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, i l’alcaldessa de la ciutat, Rita Barberà, inauguren la línia 3 del Metro de València.

1964.- Naix a Palma de Mallorca l’actriu Rosa Elena García Echave, més coneguda com a Rossy de Palma, que començà a ser coneguda amb les pel·lícules de Pedro Almódovar.

1957.- Naix a Barcelona Assumpta Serna, actriu, professora d’interpretació i autora integrant de l’Acadèmia de Cinema Europeu i de l’Acadèmia de Hollywood.

1946.- Naix a Alcoi Camilo Blanes Cortés, conegut popularment com a Camilo Sesto, cantant, compositor i productor musical, una de les veus masculines més destacades de la música pop en castellà dels anys setanta i huitanta del segle XX.

1731.- Gran riuada del Túria, que inunda gran part de la ciutat i l’horta de València.

1581.- Les grans pluges destrueixen l’assut de la sèquia de Sagunt.

1498.- Fa el seu traspàs a Àvila l’Inquisidor General de Castella i Aragó, Tomàs de Torquemada.

1286.- Un document reial estableix que Mallorca i Eivissa romanguen perpètuament unides a la Corona d’Aragó.

Comparteix

Icona de pantalla completa