Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 20 de setembre

2015.- La premsa valenciana publica la notícia que el cantant de Xàtiva Raimon era rebut pel president Ximo Puig per primera vegada al Palau de la Generalitat Valenciana en coincidència amb el 75é aniversari del cantautor valencià i del mig segle de la cançó Al vent. Setmanes més tard, va rebre la medalla de la Generalitat Valenciana en reconeixement a la seua tasca creadora i de compromís social.

2013.- Condemnat un conductor d’Almenara, Carles Mateu Blay, per parlar en valencià a un guàrdia civil durant un control rutinari a Almassora, on els agents van aturar Mateu, el van retenir tres hores i li van imposar tres multes. En un principi, Mateu va guanyar el judici, però l’Audiència va revocar la sentència.

1974.- Es constitueix la Junta Democràtica d’Alcoi, primera de les que es configuren al País Valencià.

1868.- Els progressistes antiisabelins s’apoderen d’Alcoi durant l’anomenada ‘Revolució de setembre’.

1791.- Publicació de la reial orde que va habilitar el port del Grau de València per a comerciar amb les colònies americanes.

1710.- Les tropes de l’arxiduc Carles ataquen infructuosament Morella.

1378.- Inicis del Cisma d’Occident. Havent un papa a Roma (Urbà VI), se’n tria un altre (Climent VI), que s’instal·larà a Avinyó. A aquest el succeirà el cardenal aragonés Pedro de Luna i Climent VIII, que hi renunciaria.

Comparteix

Icona de pantalla completa