Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 22 de setembre

2005.- El Consell d’Europa demana a l’estat espanyol que aconselle els governs del País Valencià i de les Illes Balears perquè apliquen el sistema d’immersió lingüística en l’ensenyament.

2000.- S’inaugura a Alacant el Museu Arqueològic Provincial, un projecte de la Diputació que ha invertit 3.000 milions de pessetes per a remodelar l’antic museu fundat el 1932.

Museu d’Alacant

1942.- Naix a Altea el periodista i escriptor Toni Mestre. Va ser guionista i presentador del programa ‘De dalt a baix’, primer espai en valencià a la ràdio pública RNE.

1804.- Un reial decret prohibeix l’entrada de cotó filat estranger a l’estat espanyol, cosa que beneficiarà els empresaris valencians del ram.

1609.- El virrei de València, marqués de Caracena, Luis Carrillo de Toledo, expulsa els moriscos de la ciutat i del Regne de València. Segons el decret d’expulsió signat per Felipe III de Castella el 9 d’abril d’aquell mateix any, els moriscos valencians tenien un termini de tres dies per a anar als ports i se’ls permetia portar tots els béns mobles que pogueren, fins i tot moneda.

Marqués de Caracena

1545.- Una pragmàtica del duc de Calàbria, virrei del Regne de València, restringeix la llibertat de moviment dels moriscos valencians.

1238.- El rei àrab de València capitula davant Jaume I. Els sarraïns que se’n volgueren anar tindrien guiatge fins enllà del riu Xúquer i els qui decidiren quedar-se hi romandrien segurs i podrien ajustar-se a les heretats dels nous senyors.

Comparteix

Icona de pantalla completa