Diari La Veu del País Valencià
Fa més qui pot que qui vol (34) L’imperi de la llei

Pep Amagat

Què, vas llegir la carta? Collonuda, eh?

L’amic Blaver

Sí que la vaig llegir, sí. Està ben escrita i només diu que veritats com catedrals. Sobretot també té mèrit perquè va amb la veritat pel davant i amb la cara destapada, dóna noms, cognoms i telèfon del que l’ha escrita. Redéu, que collons tenen els catalans, són valents. No tenen por. Igual com que es declaren insubmisos. Jo sols havia conegut els insubmisos a fer la mili. Ara, en canvi, n’hi ha de diversos tipus, tu els coneixes?

Pep Amagat

Insubmís civil, l’institucional, el fiscal, aquest últim és aquella persona que no vol pagar els impostos a l’estat espanyol.

L’amic Blaver

Això els durarà poc perquè el govern de la meseta es clavarà pel mig. No vull fer la guitza però tots estem sota l’imperi de la llei. Si no fóra per les lleis, seria un caos. Per tant, no hi haurà referèndum el dia 1 d’octubre.

Pep Amagat

Jo dic que sí que n’hi haurà perquè, com deia Montesquieu: “Una cosa no és justa pel fet de ser llei. Ha de ser llei perquè és justa”. I tu, Amic Blaver, no et contradigues tant, tio. Es farà la desobediència més d’un poble en moviment cap a l’alliberament per no estar sota el jou de les lleis d’un govern franquista

L’amic Blaver

Vinga, que els catalans estan adduïts, tal com diu un jutge.

Pep Amagat

Un jutge franquista, eh! Vinga, va, home, que ja som fadrinets. Té mèrit el que fan els catalans de rebel·lar-se contra un tracte injust. A més a més, a tu no et cauen bé, com a molts d’Espanya. Què més dona si se’n van, si o no? L’altre dia vaig sentir a Ramón Cotarelo a TV3 com li feia un repàs a un exministre del PP, em sembla que Margallo. No perden el temps, ja que a nosaltres no ens agraden els pressupostos que el govern del PP donava i dóna als valencians i la gent ho acceptava i ho continua acceptant.

L’amic Blaver

Una cosa és certa, jo votava el PP. Però fa temps que no ho he fet més. També es veritat que la gent no sols no s’ha queixat durant els molts anys que ha governat el PP sinó que en les passades eleccions molts els van tornar a votar.

En Bosch

El meu germà em duu en uns Whatsapp que la guàrdia civil ha assaltat les conselleries i que hi ha hagut detinguts.

Pep Amagat

Això és un cop d’estat, claríssim. L’autonomia l’han anul·lada. Agents encaputxats entren als partits.

L’amic Blaver

I ara què? Què penseu vosaltres i què diu el teu germà, Bosch?

En Bosch

El meu germà diu 1-O.

Pep Amagat (diu amb una mà a una galta)

Jo també.

L’amic Blaver

Però no veieu que estan xocant els trens i que pot acabar malament. Tothom sabia el que passaria prompte o tard. Ningú no pot estar per damunt de la llei.

Pep Amagat

No els faran arrere, els catalans. Ja veureu el que passarà. Quina mentida quan diuen els de la meseta que sempre ha volgut treballar amb la Generalitat.

En Bosch

M’agrada l’actitud de no-violència i de no caure en les provocacions i en els abusos.

L’endemà

L’amic Blaver (s’estreny el nas)

Heu vist el que ha passat aquest matí. És clar que ho heu vist. Ja ho deia, ja. Hi ha una desena de detinguts.

Pep Amagat (els braços li van amunt i avall sense parar i ulls esbarrallats)

Això és un cop d’estat clar i ras. Ara toca fer vaga…vaga general, sí.

Comparteix

Icona de pantalla completa