Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 3 d’octubre

Dia mundial de la paràlisi cerebral

2017.- Felip de Borbó fa un missatge televisiu molt dur amb el govern català i obre la porta a la intervenció de l’autogovern, tot assegurant que la unitat de l’Estat espanyol no es trencarà.

1987.- La ciutat de Gandia bat el rècord de precipitació màxima en 24 hores. Els pluviòmetres de la vila recullen en un sol dia el que es correspon a tot un mes d’octubre tipus.

1984.- Comença la primera campanya institucional a favor de la llengua: Parlem Valencià.

1980.- El Consell de Ministres aprova el canvi de topònim per l’Alcúdia, una lluita que tancava un expedient iniciat per la Corporació presidida per Ferran Miquel i impulsada pel Consell de Cultura de l’Alcúdia i el primer ajuntament democràtic.

1932.- Totes les forces polítiques valencianes excepte el PURA proposen la redacció d’un estatut d’autonomia valencià.

1822.- Les Corts lliberals aproven una divisió territorial del conjunt de l’Estat bastant menys desdenyosa de l’historicisme que no la bonapartista, que trossejava el Regne de València en quatre demarcacions, tot afegint a les que ara coneixem la “província de Xàtiva”, delimitada al nord pel riu Xúquer i pel sud per les serres de Mariola, Benicadell i Segàrria. Una segmentació, aquesta, que recordava bastant a la delimitació de les governacions forals.

1619.- Dues galeres de pirates barbarescs ataquen Orpesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa