Dates i fets del 5 d'octubre

5 octubre 2018 01:00h
Matilde Salvador i Segarra

Dia mundial del personal docent

2016.- La fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, dóna ordre a totes les fiscalies perquè s'entrebanquen els interrogatoris de la jutgessa argentina Maria Servini, capficada a investigar els crims comesos per la dictadura franquista.

2007.- Fa el seu traspàs a València ciutat la compositora i pintora castellonenca Matilde Salvador i Segarra, considerada una figura important de la cultura de la seua època.

2005.- El Congrés dels Diputats aprova per unanimitat la llei de prevenció del tabaquisme que ha d'entrar en vigor l'1 de gener de 2006.

Consuelo Madrigal

2004.- El consell d'administració del València CF accepta la dimissió del fins ara president Jaume Ortiz i nomena en el seu lloc l'empresari Juan Bautista Soler.

2003.- Enric Morera és elegit nou secretari general del Bloc Nacionalista Valencià en el congrés extraordinari que aquesta formació ha celebrat a València. Josep Maria Panyella és elegit president de la formació.

Presa de Tous

1995.- El tribunal encarregat del cas Tous notifica la sentència. La resolució desestima les reclamacions dels damnificats, absol els tres enginyers acusats i nega responsabilitats penals.

1979.- Ricard Pérez Casado, alcalde de València.

Ricard Pérez Casado
Ricard Pérez Casado

1946.- Fa el seu traspàs a Altea, comarca de la Marina, l’historiador Francesc Martínez i Martínez.

1934.- Es declara a València una vaga general amb el suport de l'Aliança Obrera. El dia anterior, Lerroux havia anunciat la formació d'un nou govern, amb tres ministres cedistes en les carteres de Justícia, Agricultura i Treball. Aquesta vaga sols va trobar ressò a Astúries, on es va convertir en revolució social. A València es va declarar l'estat de guerra, els diaris deixaren de publicar-se i la circulació de vehicles es va prohibir.

1337.- Pere IV d'Aragó ordena en una pragmàtica que les ordes contràries als furs del Regne de València no s'obeïsquen.

1337.- Naix al castell de Balaguer, Pere el Cerimoniós, sobirà de la Corona d’Aragó.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next