Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 28 d’octubre

2006.- Coincidint amb la 35a edició dels Premis Octubre, s’inaugura als antics magatzems El Siglo de València l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, impulsat per l’editor Eliseu Climent, Acció Cultural del País Valencià i la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster.

2004.- Primera cimera de presidents de les 17 comunitats autònomes de l’estat espanyol a les instal·lacions del Senat a Madrid per iniciativa del president del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero.

1997.- El Periódico de Catalunya comença a publicar una edició en català paral·lela a la castellana.

1994.- Es constitueix a Morella la Xarxa Vives d’Universitats, una associació sense ànim de lucre d’institucions acadèmiques dels territoris de parla catalana, amb vincles històrics, culturals i lingüístics.

1982.- Eleccions generals amb triomf, per majoria absoluta, del PSOE.

1979.- A Llucmajor, blavers valencians cremen una quadribarrada.

1970.- Fa el seu traspàs el músic Eduard López-Chavarri.

Eduard López-Chavarri

1956.- Primera emissió de TVE des dels estudis del Paseo de la Habana.

1938.- Les Brigades Internacionals abandonen terres valencianes i el conjunt de l’Estat. Es tractava d’unes unitats militars formades per voluntaris vinguts d’arreu del món per lluitar contra el feixisme, a favor de la II República espanyola i en contra dels militars del general colpista Francisco Franco.

1838.- Avalot anticarlista a Alacant que demana represàlies contra les atrocitats de Cabrera.

1510.- Naix a Gandia Francesc de Borja i d’Aragó, duc de Gandia, baró i primer marqués de Llombai i lloctinent de Catalunya entre 1539 i 1543, que va ingressar a l’orde jesuïta i arribà a ser el tercer pare general.

1487.- Riuada del Túria a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa