Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 31 d’octubre

Dia mundial de l’estalvi

2007.- El Congrés dels Diputats aprova la Llei de la Memòria Gistòrica amb els vots en contra d’ERC i el PP. Entre altres qüestions, el text declara il·legítims els tribunals de la dictadura i obliga a retirar els símbols franquistes dels edificis públics.

1991.- Constitució de Bancaixa, per fusió de la Caixa d’Estalvis de Castelló i la de València, a les quals es van afegir posteriorment la de Sagunt i la de Sogorb.

1976.- La policia reprimeix, a Albal, els actes commemoratius de la Diada Nacional del País Valencià, convocats per la Taula de Forces Polítiques i Sindicals.

1947.- Naix a Castelló de Rugat la professora, política i escriptora valenciana Carmen Alborch, que fou ministra del govern estatal entre 1993 i 1996.

1937.- El govern de la República abandona València per a traslladar-se a Barcelona.

1923.- Gran temporal de pluges a tot el territori valencià.

1909.- Manifestació a Alacant contra la guerra del Marroc i el desastre del Barranc del Llop.

1841.- Els demòcrates constitueixen, a València, una Junta de Vigilància i Seguretat després de la revolta madrilenya contra Espartero. Aquesta Junta manarà enderrocar la ciutadella alçada per Felip V després de la Guerra de Successió.

1433.- Manuel de Montagut aconsegueix el títol de “vila” per a la població de l’Alcúdia, que fins aleshores estava considerat com a “lloc”.

1412.- El frustrat pretendent al tron de la Corona d’Aragó, Jaume d’Urgell, es rendeix a Balaguer a les tropes de Ferran I d’Antequera, rei segons el Compromís de Casp, i és processat i empresonat fins a la seua mort al castell de Xàtiva.

1243.- Fra Hug de Fullalquer, Mestre de l’Orde de l’Hospital, concedeix carta de poblament, a fur de València, als cristians instal·lats a Silla.

Comparteix

Icona de pantalla completa