Dates i fets del 13 de novembre

Dia mundial sense alcohol - Dia de les llibreries

2010.- Fa el seu traspàs a Pozuelo de Alarcón, demarcació de Madrid, el guionista i director de cinema Luis García Berlanga.

2000.- Obre al públic el Museu de les Ciències en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, obra de l'arquitecte Calatrava, qualificada des dels sectors universitaris com a "un gran contenidor amb un contingut limitat".

1996.- La selecció de futbol d'Andorra admesa a la FIFA aquest mateix any fa el seu debut internacional a l'estadi comunal perdent per 1-6 davant d'Estònia.

1979.- Se celebra a l'Hotel Astòria de València un homenatge de "blaveros" a Giner Boira a què es va adherir Alianza Popular.

1952.- Naix a un poblet del Pla d'Urgell l'escriptora Maria Mercé Marçal i Serra, dona que va influir tant i quant entre les futures escriptores valencianes des d'aleshores.

1839.- Naix a la vila d'Alcoi el músic i compositor Josep Jordà i Valor.

1833.- El Baró d'Hervés, excorregidor absolutista de València, fa a Morella la proclamació de Carles V com a rei d'Espanya, quan a penes feia un mes de la mort del seu germà. Però el baró fou afusellat per les tropes de la reina Isabel II.

El temple de la Cartoixa de Valldecrist

1414.- Finalitza a Sant Mateu la Disputa de Tortosa, una polèmica religiosa a la qual, per ordre del papa Benet XIII, assistiren la majoria dels rabins de Catalunya, el País Valencià i Aragó.

1401.- Consagració del temple de la Cartoixa de Valldecrist.

1240.- Jaume I concedeix l'alqueria de Montcada a cent confrares de Calataiud.

  • Dates i fets del 13 de novembre (Espai cedit per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes)

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat