Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 21 de novembre

2013.- Comença la primera Setmana del Llibre en català del País Valencià, que es perllongarà fins al 24 de novembre als locals de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Imatge de la primera Setmana del Llibre en català del País Valencià

2011.- El Banc d’Espanya intervé el Banc de València, destitueix el consell d’administració, col·loca tres gestors i aprova la injecció urgent de 3.000 milions d’euros.

2000.- El 21 de novembre la intolerància política acabà amb la vida del professor i ciutadà Ernest Lluch. Potser, els intolerants també volien acabar amb el seu testimoni kantià d’atrevir-se a pensar però el cas és que no ho varen aconseguir perquè, encara ara, el seu testimoni segueix ben viu entre companys, amics i alumnat de la Universitat de València Estudi General.

1995.- El Parlament de les Illes Balears aprova per unanimitat una moció sobre la política lingüística del govern de les Balears i fa una crida als governs autonòmics de Catalunya i el País Valencià perquè reconeguen la unitat de la llengua.

1977.- El Plenari de Parlamentaris del País Valencià tria la primera comissió redactora de l’Estatut.

Títol

1937.- Durant un bombardeig d’Alacant pels avions franquistes, una bomba mata 37 persones i ocasiona ferides a altres 60.

1902.- Reial Decret sobre separació del magisteri oficial als mestres que reincideixen a ensenyar “la doctrina cristiana u otra cualquiera materia en un idioma o dialecto que no sea la lengua castellana”.

1862.- Finalització del pont de ferrocarril sobre el riu Millars.

1852.- Naix a Vila-real el músic i guitarrista Francesc Tàrrega.

1502.- La reina de Nàpols, Joana d’Aragó, atén les urgents necessitats de la vila d’Ontinyent, a causa de les malifetes causades per la sequera i per les despeses originades com a conseqüència del plet contra Villena.

1265.- Jaume I arriba a Alacant en la seua primera campanya per a sotmetre els mudèjars del Regne de Múrcia, revoltats contra el rei de Castella Alfons X el Savi, aliat i gendre del monarca aragonés.

Comparteix

Icona de pantalla completa