Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 26 de novembre

2016.- Se celebra a Alzira l’Assemblea de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull. L’alcalde d’aquesta vila, Diego Gómez, és escollit nou president de l’entitat, en substitució de Tomàs Ferrandis, alcalde de Xeresa.

2006.- Les dues firmes catalanes Codorniu i Freixent donen per tancats 10 anys de guerra del cava entre les dues empreses.

2003.- S’anuncia que València serà la seu de la Copa Amèrica de vela de l’any 2007. L’anunci el realitzà l’American Cup Management, organisme responsable de la seua organització i desenvolupament.

1996.- El Consell Valencià de Cultura acordà reivindicar per a la ciutat d’Elx el dret a comptar, amb motiu del 2000 aniversari de la fundació de la ciutat, amb l’escultura de la Dama d’Elx, existent al Museu d’Història de Madrid des que es va descobrir.

1977.- Se celebra el primer Congrés del PSPV, en què el picanyer Víctor Fuentes va resultar elegit com a secretari general.

1953.- Acord de cooperació militar amb els Estats Units d’Amèrica a causa del qual s’instal·laren bases militars d’aquell país en territori espanyol.

1707.- Les tropes borbòniques entren a Morella i instauren les noves lleis i costums de Castella que havia dictat el borbó Felip V.

1589.- Reial pragmàtica sobre formació d’un batalló de 10.000 homes, repartit en 10 quarters o terços, sis dels quals s’establiren a València i 4 a la resta del regne, per a defensa de possibles rebel·lions morisques, bandolerisme o invasions estrangeres.

1508.- Fa el seu traspàs a la vila de Xàtiva l’aristòcrata Hug Roger III de Pallars Sobirà, senyor de la baronia de Ponts.

Comparteix

Icona de pantalla completa