Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 30 de novembre

Dia internacional de lluita contra les patologies alimentàries – Dia internacional per la seguretat informàtica

2016.- La UNESCO declara les Falles de València Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En aquesta categoria també estan incloses altres tradicions i festivitats com el Misteri d’Elx, la Patum de Berga, els castells, el Cant de la Sibil·la, les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, les Falles del Pirineu, el Tribunal de les Aigües i la dieta mediterrània.

2008.- Fa el seu traspàs el cantant valencià Joan Baptista Humet i Climent, que l’any 1968 va començar estudis d’arquitectura però que, a causa de la influència de Joan Manel Serrat, va canviar de vocació i començà a cantar les seues cançons.

2005.- Es posen en marxa les emissions de TDT a l’estat espanyol.

2003.- L’empresa editora COMIT treu al carrer l’edició del diari El Punt de Barcelona, que és la que es posarà als quioscs de la demarcació de Barcelona, excepte a les comarques que ja tenen una edició pròpia.

2000.- El Comité del Patrimoni Mundial de la UNESCO, reunit a Cairns (Austràlia), aprova la incorporació al Patrimoni de la Humanitat de tres nuclis naturals i arquitectònics dels Països Catalans. Es tracta de la Tarragona romana, el romànic de la Vall de Boí i el Palmeral d’Elx.

1996.- El fundador d’Unió Valenciana, Vicente González Lizondo, és expulsat del partit a instància del consell nacional encapçalat per Hèctor Villalba.

1940.- Naix a València el fotògraf Francesc Jarque, docent a l’escola d’Arts i Oficis fins a la seua jubilació, interessat en el patrimoni artístic valencià i en la reivindicació social i nacional, i que va estar condemnat a presó per no voler lliurar una càmera a la policia en el decurs d’una manifestació l’any 1981. Membre numerari de l’Acadèmia de Sant Carles des de 19998. Va fer el seu traspàs el 12 de setembre de 2016.

1928.- Naix a Castelló de la Plana Germà Colón i Doménech, lingüista valencià especialitzat en filologia romànica i en lexicografia catalana i catedràtic emèrit de la Universitat de Basilea.

1833.- Decret pel qual s’estableix una nova divisió provincial que, amb lleus retocs, és l’actualment existent, configurada per tres grans demarcacions: les de Castelló, València i Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa