Dates i fets del 30 de novembre

2016.- La UNESCO declara les Falles de València Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En esta categoria també estan incloses altres tradicions i festivitats com el Misteri d'Elx, la Patum de Berga, els castells, el Cant de la Sibil·la, les festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, les Falles del Pirineu, el Tribunal de les Aigües i la dieta mediterrània.

2005.- Es posen en marxa les emissions en TDT a l'Estat espanyol.

Antiga seu d'El Punt Avui a la Farinera Teixidor, Girona

2003.- L'empresa editora COMIT treu al carrer l'edició del diari El Punt de Barcelona, que és la que es posarà als quioscos de la demarcació de Barcelona, excepte a les comarques que ja tenen una edició pròpia.

2000.- El Comité del Patrimoni Mundial de la UNESCO, reunit a Cairns (Austràlia) aprova la incorporació al Patrimoni de la Humanitat de tres nuclis naturals i arquitectònics dels Països Catalans. Es tracta de la Tarragona romana, el romànic de la Vall de Boí i el Palmeral d'Elx.

40a reunió de la Unesco a Istanbul

1996.- El fundador d'Unió Valenciana, Vicente González Lizondo, és expulsat del partit a instància del consell nacional encapçalat per Hèctor Villalba.

1940.- Naix a València el fotògraf Francesc Jarque, docent a l'escola d'Arts i Oficis fins la seua jubilació, interessat amb el patrimoni artístic valencià i amb la reivindicació social i nacional, va estar condemnat a presó per no voler lliurar una càmera a la policia en el decurs d'una manifestació l'any 1981. Membre numerari de l'Acadèmia de Sant Carles des de 19998. Va fer el seu traspàs el 12 de setembre de 2016.

Francesc Jarque

1833.- Decret pel qual s'estableix una nova divisió provincial que, amb lleus retocs, és l'actualment existent, configurada per tres grans demarcacions, les de Castelló, València i Alacant.

  • Dates i fets del 28 de novembre (Espai cedit per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes)

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat