Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 4 de desembre

Dia del drets lingüístics

2017.- Fa el seu traspàs a Vinaròs el pianista i compositor Carles Santos i Ventura, ànima principal de les composicions per a les celebracions dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i de la Biennal de les Arts de València de l’any 2001. Guardonat amb un gran nombre de premis, ha estat un dels creadors de la segona meitat del segle XX i de l’inici del segle XXI més controvertits i amb més projecció de tot l’àmbit lingüístic.

1978.- Envien un paquet bomba al domicili de Sanchis Guarner. Aquest fet va afectar de tal manera la seua família que hom pensa que no va poder reeixir-se d’aquest ensurt, fins que li arribà la seua mort.

1978.- El president Albinyana pronuncia un seu discurs al Club Siglo XXI de Madrid, on marca una clara distància entre ell i Manuel Brosesta, amb qui havia mantés una estreta relació.

1897.- Aparició del periòdic d’informació local La Crònica, primera publicació periòdica de Torrent, nascuda a iniciativa de Silverio Ribelles, qui fou el primer director. També el va ajudar en aquesta iniciativa Francisco Torán, responsable de l’administració de l’editorial.

Avinguda de Torrent

1369.- La regina Na Leonor reconeix haver obtingut un préstec de 87.000 sous del jueu Jafudano, veí de València i familiar de la casa reial d’Aragó.

1304.- Gombau d’Entença atorga noves condicions d’establiment als musulmans de Segalla, Godelleta, Xestalgar i Perenxisa, vassalls seus.

Comparteix

Icona de pantalla completa