Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 13 de desembre

Nit de santa Llúcia

2012.- Fa el seu traspàs a València l’escultor Andreu Alfaro, persona relacionada artísticament amb el Grup Parpalló, influït pels constructivistes i considerat com un dels referents artístics de tot l’àmbit cultural de la segona meitat del segle XX.

2004.- El ministre espanyol d’afers estrangers, Miguel Angel Moratinos, lliura a Brussel·les el memoràndum elaborat pel govern espanyol en què es demana el reconeixement com a llengües oficials de la Unió Europea del gallec, el basc i el català, llengua aquesta que, s’especifica, al País Valencià rep la denominació de “valencià”.

1980.- Inauguració del nou edifici de l’Ajuntament de l’Alcúdia, considerat per la població com a símbol de la democràcia recentment estrenada.

Manifestació a Alacant a favor de l'amnistia

1975.- Manifestació a Alacant a favor de l’amnistia convocada per la Junta Democràtica del País Valencià i la Coordinadora Democràtica del País Valencià.

1318.- Jaume II jura la unitat perpètua dels regnes d’Aragó i València i els comtats de Barcelona, Rosselló, Cerdanya i Vallespir.

Comparteix

Icona de pantalla completa