Dates i fets del 23 de desembre

23 desembre 2019 06:00h
Vicent González Lizondo

2003.- La Fura dels Baus organitza el muntatge Salpa Naumon, una festa en què el vaixell Naumon porta aquesta agrupació teatral, que el 2004 celebra grans esdeveniments culturals, per diferents ports de la Mediterrània.

1996.- Mor de sobte i com a conseqüència d'un atac al pit Vicente González i Lizondo, fundador del partit Unió Valenciana. 

1898.- Naix al Cabanyal l'actor valencià Rafael Ribelles Guillem.

1870.- El govern de Madrid emet un decret amb què prevenia tots els ajuntaments del deure de procedir a delimitar els seus termes municipals. Amb aquesta circumstància es van alçar plets entre algunes viles veïnes per considerar unes o altres que alguna de elles havia ocupat terrenys indegudament.

1833.- Els carlistes ataquen per sorpresa Sant Mateu.

1740.- Naix a Almussafes, comarca de la Ribera, el jesuïta i matemàtic Antoni Ludenya, que ensenyà física a la universitat de Ferrara i de Camerino, a Parma i al seminari episcopal de Cremona arran l’expulsió dels jesuïtes a causa de la pragmàtica de Carles III.

1238.- Jaume I confirma Abu Sa'id Abd al Rahman, antic governador almohade de València derrocat per Abu'-l Djumayl Zaiyan, refugiat en Sogorb i convertit al cristianisme, en la possessió del castell i vila d'Arenós.

next