2017.- Porcellanes Lladró passa a ser propietat d’un fons d’inversió després de celebrar junta general extraordinària a la seu de Tavernes Blanques. Es tracta d’una empresa creada l’any 1953 pels germans Lladró i que va aconseguir una important projecció internacional.

1979.- Primer congrés del PCPV a València. Ernest García substitueix Palomares com a secretari general.

Primer congrés del PCPV a València.

1939.- Naix a València Paco Muñoz, cantant, productor i animador de nous grups musicals arreu de la geografia valenciana.

1924.- Fa el seu traspàs a València, als 73 anys, Faustí Barberà i Martí, metge, erudit i polític.

1871.- Naix a Benimarfull el que posteriorment es coneixeria com a Pare Fullana, una persona que va regentar la Càtedra de llengües al Col·legi de la Concepció d’Ontinyent i que s’hi dedicà de ple a l’estudi de les llengües romàniques explicant l’origen i evolució del valencià.

Fullana va nàixer a Benimarfull el 1871.

1713.- Naix a Novelda el físic, astrònom, geògraf i cartògraf Jorge Juan.

1677.- Els homes de la bandositat de mossèn Francesc Xolvi setgen Alcalalí per atacar la bandositat rival d’Eugeni Cruanyes.

1643.- Mor a València el músic Joan Baptista Comes

1387.- Mor, després d’haver regnat quasi 51 anys, el rei Pere II de València i IV d’Aragó, anomenat ‘el Cerimoniós’. El succeeix el seu fill Joan I ‘el Caçador’, que només regnarà 9 anys.

1284.- Pere III d’Aragó ofereix concedir els privilegis i llibertats de la ciutat de València a totes les poblacions del regne.

Comparteix

Icona de pantalla completa