1992.- Mor a Requena, en accident de trànsit, l’arquebisbe de València Miguel Roca Cabanilles.

Quadre de l’arquebisbe Miguel Roca Cabanilles.

1980.- Mentre Joan Lerma està disposat a acceptar la senyera amb blau com a bandera del Consell, Alfons Cucó realitza contactes amb partits extraparlamantaris per a donar suport a la quatribarrada.

1979.- El Consell fa reunió a Morella i inicia el procés autonòmic per la via de l’article 151. Tots els consellers es troben d’acord.

1947.- Naix a Castelló de la Plana Biel Mesquida Amengual, escriptor, poeta i professor universitari mallorquí, fill de Gabriel Mesquida i Paulina Armengual, mestres desplaçats a la comarca de la Plana quan va vindre al món aquest biòleg i periodista.

1917.- Els sindicats UGT i CNT convoquen una vaga general que va fracassar en els seus objectius, però que espentà l’afiliació dels treballadors a aquestes organitzacions.

1893.- Naix a València Joaquim Balaguer i Sanchis, dramaturg valencià, un dels més destacats representants del sainet valencià del segle XIX.

Cartell sindicalista de 1917

1812.- Les tropes franceses entren a la via de l’Alcúdia després que aquesta s’hagués resistit i els seus habitants patiren dures vexacions. València també va capitular tal dia com hui, cansada com estava de patiments, violències i desgovern. Per la victòria, Suchet fou premiat per Napoleó amb el bastó de mariscal i el títol de Duc de l’Albufera.

1708.- Les tropes borbòniques ocupen Alcoi després d’una aferrissada lluita.

1705.- Les tropes borbòniques assetgen Sant Mateu.

Comparteix

Icona de pantalla completa