Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’11 de gener

2000.- El BBVA posa fi a l’existència de Banca Catalana, una entitat nascuda el 1961 i que disposava de 1.974 treballadors, 377 oficines i uns actius de vora 1.200.000 milions de pessetes.

1996.- L’alcalde de l’Alcúdia d’aleshores, Francesc Signes, és elegit president de la mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta.


Francesc Signes, a la dreta.

1978.- Entrevista d’una comissió del Plenari de Parlamentaris valencians amb el ministre Clavero per a tractar sobre l’esborrany preautonòmic del govern.

1960.- Gran nevada sobre tot el territori valencià que arriba també a les zones litorals.


Gran nevada de 1960 a València.

1875.- Procedent de Barcelona, Alfons XII desembarca a València després del colp d’estat de Martínez Campos a Sagunt per a dirigir-se a Madrid a prendre possessió del tron espanyol.

1849.- Naix a València el pintor Ignasi Pinazo, persona que realitza amb molta sensibilitat quadres d’història i retrats, però que va excel·lir en el paisatge, amb un tractament molt pròxim a l’impressionisme.

1530.- Un ban del duc de Calàbria, virrei del regne de València, imposa la pena de mort als cristians nous (moriscos) que, sense llicència dels seus senyors, canviaren de domicili o entraren en terres de Polop, Callosa, Finestrat, Bolulla, Orxeta i Sella.

Comparteix

Icona de pantalla completa