Dates i fets del 13 de gener

2011.- Fa el seu traspàs a València l'exrector de la Universitat que fou conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana entre 1985 i 1995, Joaquim Colomer Sala.

Joaquim Colomer a les Corts

2004.- L'alcalde de Pego, Carlos Pascual, és condemnat per delicte ecològic a sis anys de presó i sis d'inhabilitació per a exercir qualsevol càrrec públic per un delicte realitzat quan era alcalde entre 1996 i 1998, que va promoure importants obres al parc natural de la marjal de Pego-Oliva.

Carles Pasqual, exalcalde de Pego

2000.- Fa el seu traspàs l'escriptor Enric Valor i Vives, escriptor, gramàtic i folklorista valencià, recopilador de bona cosa de rondalles valencianes. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de l'any 1987.

Enric Valor

1983.- El Consell de Ministres aprova la declaració de l'edifici del Teatre Principal de València, com a monument historicoartístic nacional. Per una altra banda, en aquest mateix dia, l'Alqueria Soria, de Massanassa, ha estat adquirida per l'Ajuntament de la Vila per convertir-la en centre cultural i recreatiu.

Teatre Principal de València

1979.- El conseller centrista Josep Lluís Barceló fa una defensa aferrissada sobre la pertinença de la comarca de la Vega Baixa al territori del País Valencià i desmunta les teories anticatalanistes.

Josep Lluís Barceló

1966.- Naix a Palma de Mallorca l'escriptora Maria de la Pau Janer, filla del també escriptor Gabriel Janer Manila.

1944.- Anunci, per part dels governs valencià i estatal, així com de les companyies distribuïdores, de majors restriccions elèctriques.

Maria de la Pau Janer

1794.- Expulsió dels sacerdots francesos del territori de l'antic Regne de València.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat