Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 13 de gener

2011.- Fa el seu traspàs a València l’exrector de la Universitat que fou conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana entre 1985 i 1995 Joaquim Colomer Sala.


Joaquim Colomer a les Corts

2004.- L’alcalde de Pego Carlos Pascual és condemnat per delicte ecològic a sis anys de presó i sis d’inhabilitació per a exercir qualsevol càrrec públic a causa d’un delicte realitzat quan era alcalde entre 1996 i 1998 que va promoure importants obres al parc natural de la marjal de Pego-Oliva.

2000.- Fa el seu traspàs l’escriptor Enric Valor i Vives, escriptor, gramàtic i folklorista valencià, recopilador de bona cosa de rondalles valencianes. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes de l’any 1987.

1983.- El Consell de Ministres aprova la declaració de l’edifici del Teatre Principal de València com a monument historicoartístic nacional. Per una altra banda, en aquest mateix dia, l’Alqueria Soria, de Massanassa, ha estat adquirida per l’Ajuntament de la Vila per a convertir-la en centre cultural i recreatiu.


Teatre Principal de València.

1979.- El conseller centrista Josep Lluís Barceló fa una defensa aferrissada sobre la pertinença de la comarca del Baix Segura al territori del País Valencià i desmunta les teories anticatalanistes.

1966.- Naix a Palma de Mallorca l’escriptora Maria de la Pau Janer, filla del també escriptor Gabriel Janer Manila.

1944.- Anunci, per part dels governs valencià i estatal així com de les companyies distribuïdores, de majors restriccions elèctriques.

1794.- Expulsió dels sacerdots francesos del territori de l’antic Regne de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa