Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 14 de gener

2016.- Les Corts Valencianes aproven una proposició conjunta del PSPV, Compromís i Podem, amb l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra del PP, per la qual es deroga la Llei de Senyes d’Identitat aprovada el 2015 pel govern d’Alberto Fabra. Aquesta llei rebutjava l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i adoptava el discurs blaver, que nega la unitat de la llengua arreu de l’àmbit lingüístic.

1985.- Onada de fred a tot el territori valencià.

1980.- El president preautonòmic Enrique Monsonís pren la decisió d’arriar la bandera del Consell, aquella configurada per quatre barres roges sobre camp groc, amb l’escut de Pere el Ceremoniós, que havia estat aprovada pel govern del president Josep Lluís Albinyana.

Enrique Monsonís

1978.- Jornada de protesta de la UGT en diverses poblacions valencianes per demanar millores sociolaborals.

1918.- A la ciutat de València es produeix la més gran manifestació fins llavors coneguda: les xifres oficials la minimitzen, però el governador, en telegrama al president del govern, parla de més de 100.000 persones. Es reivindica l’abaratiment de les subsistències, pa i treball per tothom.

Mariscal Suchet

1812.- El mariscal Suchet, cap de les tropes napoleòniques, entra a València.

1628.- Mor a València el pintor Francesc Ribalta, un català establert a València, on assolí molt de nom i encapçalà l’escola naturalista valenciana i evolucionà cap al barroc, el tenebrisme i es radicalitzà amb el decurs del temps.

Comparteix

Icona de pantalla completa