Diari La Veu del País Valencià
Adan Aliaga, l’alacantí nominat als Goya: Nosaltres ja ens sentim guanyadors

La pròxima gala dels Goya tindrà una important presència valenciana, on podrem trobar artistes nascuts a terres valencianes en un total de cinc categories. Un d’ells és Adan Aliaga, director de San Vicent del Raspeig que, junt amb Àlex Lora, realitza el curtmetratge documental The Fourth Kingdom.

“Els directors no vàrem trobar la història; va ser la història qui ens va trobar a nosaltres”, assegura Aliaga, ja que el projecte naix gràcies al vincle solidari del cineasta amb l’ONG estatunidenca ‘Sure we can’. Aquesta organització apropa els cineastes a conèixer un centre de reciclatge de plàstics novaiorquès ple d’històries singulars i úniques, d’ànimes sense rumb però amb molts somnis per complir. Un recull d’històries que pretén convertir-se en llargmetratge pròximament, però que ha volgut donar-se a conèixer en primer lloc en format curt. Una senda més senzilla de finançar i de fer arribar a festivals internacionals però que deixa amagats molts personatges que demanen eixir a la llum.

“Necessitàvem finançament, promoció i popularitat. I The Fourth Kingdom com a curtmetratge està aconseguint aquests objectius”, conta Aliaga als micròfons de Cinestèsia, on també es mostra molt tranquil per la gala del 3 de febrer dels Premis Goya en assegurar que ells ja se senten guanyadors per la nominació. De fet, a les xarxes socials del curtmetratge podem veure com els dos cineastes recullen un Goya “fals”, simulant el que podria ocórrer en poques setmanes.

Amb aquesta entrevista, Cinestèsia encetava el seu primer programa de 2018, ple de contingut divers i actual. La primera crítica de l’any ha sigut per a The Disaster Artist, el film dirigit i protagonitzat per James Franco, qui ha sigut notícia els últims dies i no només pel seu Globus d’Or el passat cap de setmana, sinó també pels casos d’assetjament sexual que ixen a la llum per part de tres excompanyes de professió.

Un altre nom propi que ha ocupat una de les seccions fixes del programa ha sigut Daniel Pemberton, el compositor britànic que ha escrit la banda sonora de Molly’s Game, pel·lícula estrenada la setmana passada. Un jove músic que tot i la seua curta edat ja ha aconseguit treballar amb els més grans de la indústria cinematogràfica.

Els Globus d’Or, la sèrie La Peste i les estrenes cinematogràfiques dels pròxims mesos han completat l’espai radiofònic setmanal.

Comparteix

Icona de pantalla completa