Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 16 de gener

1984.- TV3, el primer canal de la Televisió de Catalunya, comença a emetre de forma regular. Des d’aleshores ha comptat amb una programació generalista per a tots els públics, que s’ha caracteritzat per una aposta per la producció pròpia i el desenvolupament de la cultura i llengua.

1979.- Fracassa la proposta comunista d’Entesa Valenciana per al Senat.

1976.- Gran manifestació en pro de les llibertats democràtiques a València, convocada per la Platajunta.

1975.- Creació de l’Ecu, la unitat monetària europea, precedent de l’Euro.

1924.- Naix a Vinaròs Eugeni Giner, un guionista i dibuixant de còmics valencià, conegut sobretot per la seua obra L’Inspector Dan de la Patrulla Volant.

1812.- Els francesos ataquen infructuosament Alacant. Aquest serà l’únic atac patit per la ciutat, que romandrà lliure d’ocupació durant tota la guerra. Al mateix temps, són expulsats tots els religiosos regulars de València, ocupada pels francesos.

1716.- Decret de Nova Planta que aboleix les institucions catalanes i imposa les lleis de Castella a Catalunya. La Corona d’Aragó deixa, així, legalment d’existir. Únicament Menorca, en poder dels anglesos fins 1782, restarà fora del poder de Felip V.

1706.- El marqués de Rafal, comandant les tropes borbòniques, comença una campanya en què recuperarà Sant Joan, Busot, Mutxamel, Vilafranquesa, Agost, Monfort i Novelda.

1252.- Pere de Montagut, senyor de Carlet, concedeix Carta Pobla a les alqueries d’Alcúdia, Salich, Benahabib i Ratallan.

Comparteix

Icona de pantalla completa