Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 18 de gener

2008.- La Viquipèdia, enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació del mateix nom que manifesta no tenir ànim de lucre, assoleix la xifra simbòlica dels 100.000 articles.

2002.- El químic i professor alcoià Josep Boronat fa el seu traspàs essent membre del Consell Valencià de Cultura.

Josep Boronat

1995.- Fa el seu traspàs a Benassal, comarca del Maestrat, Sofia Salvador i Monferrer, escriptora, mestra i activista cultural valenciana, filla del també escriptor, Carles Salvador.

1979.- S’efectuen les primeres transferències de l’Estat al Consell Preautonòmic del País Valencià, presidit per Josep Lluís Albinyana.

Consell Preautonòmic del País Valencià

1971.- Naix a Santpedor, comarca del Bages, Josep Guardiola i Sala, més conegut com a Pep Guardiola, un futbolista retirat i entrenador de futbol, que entrena actualment el Manchester City de la Premier League. Va entrenar el primer equip del Futbol Club Barcelona durant quatre anys, amb el qual aconseguí un triplet històric la temporada 2008-2009 .

Pep Guardiola

1934.- Fa el seu traspàs a Castelló de la Plana, el pintor, dibuixant i decorador, Vicent Castell i Doménech, conreador del costumisme pictòric.

Vicent Castell i Doménech

1915.- Naix a Xixón Santiago Carrillo Solares, Carrillo, una de les figures clau del comunisme espanyol des de la Segona República fins al final de la Transició. Va combatre en la Guerra Civil espanyola junt amb el bàndol republicà i va esdevenir una figura rellevant de l’oposició al franquisme i durant la Transició. Així mateix, va ser Secretari General del Partit Comunista d’Espanya (PCE) des del 1960 fins al 1982.

Santiago Carrillo Solares

1812.- Torna a la València ocupada pels francesos el bisbe col·laboracionista Joaquim Company.

1284.- El rei Pere escriu als justícies, jurats i consellers de la ciutat de València i als de les viles i pobles principals del regne perquè a l’estiu d’aquell any s’havia de reunir i formar un exèrcit per tal de fer front als enemics de la corona.

Comparteix

Icona de pantalla completa