Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 28 de gener

2011.- Raimon és investit Doctor Honoris Causa per la Universitat d’Alacant. Durant l’acte es denuncia la persecució que encara pateix el català al País Valencià.

1997.- El president de la Fundació Renau, Carles Santos, denuncia l’IVAM per incompliment dels acords de cessió de l’obra de l’artista.

Carles Santos

1986.- Tres mesos després de l’aprovació de la Llei de creació del Consell Valencià de Cultura, té lloc la sessió constitutiva de la institució en què prenen possessió els primers 21 membres presidits per Juan Gil-Albert i entre els quals s’hi troben Vicent Aguilera Cerní, Andreu Alfaro Hernández, Vicente Enrique i Tarancón, Luis García Berlanga, Santiago Grisolia, Lluís Guarner, Leopoldo Peñarroja i Manuel Valdés, entre d’altres.

Juan Gil-Albert

1979.- Comença la guerra de símbols al territori valencià, durant la campanya electoral, promoguda per la UCD.

1930.- El conjunt de les comarques valencianes celebra el final de la dictadura de Primo de Rivera.

1928.- Mor a Menton (ciutat de França) el novel·lista Vicent Blasco Ibáñez.

1844.- Pronunciament d’Alacant contra el govern d’Isabel II. El general Roncalli sufocava l’alçament en passar amb les seues tropes per Alacant, camí d’Alcoi.

1424.- Mor, a la localitat oscense d’Alcoja de Cinca, la infanta Isabel d’Aragó i de Fortià, comtessa consort del comtat d’Urgell.

1251.- Jaume I dona Carta de Poblament a fur de Saragossa, als cristians de Peníscola, d’igual manera que Eximèn Pérez d’Arenós concedeix el mateix privilegi a Cortes d’Arenós.

Comparteix

Icona de pantalla completa