Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 31 de gener

Dia de la Pau i la no violència

1994.- Un incendi destrueix el Gran Teatre del Liceu.

1937.- Naix el periodista radiofònic Luis del Olmo.

1911.- Un dur temporal de mar assota la costa durant quatre dies, causa nombrosos danys i acaba amb la vida de 37 mariners de la flota de pesca de Peníscola.

1866.- Primer número del periòdic valencià Las Provincias.

1837.- Els carlins van guanyar a la batalla de Torreblanca durant la Primera Guerra Carlina.

1820.- Naix a una modesta casa del barri del Ferrol conegut com a Ferrol Vello Concepción Arenal, una escriptora gallega precursora del moviment feminista arreu de l’Estat.

1793.- Embarcament al Grau de València de 648 francesos de la ciutat per a ser expulsats del Regne.

1785.- Carles III aprova els estatuts de la Reial Societat Econòmica d’Amics del País Valencià.

1738.- Fa el seu traspàs a València, als 64 anys, Baltasar Escrivà d’Íxer i Montsoriu, aristòcrata i erudit valencià, virrei de Mallorca.

1520.- Carles I accepta de nou la Germania.

1466.- Joan II d’Aragó decideix dividir les batllies d’Ontinyent i Biar i nomena un batlle per a cadascuna d’elles. Se signa la decisió a la vila de Sant Mateu.

1408.- Constitució de la Taula de Canvis, una institució de la ciutat de València que es dedicà al canvi de moneda i dipòsit de valors. Es va crear a instància del Jurats de la vila, davant el perjudici que suposava els freqüents daltabaixos dels canvistes i la tardança en tornar els dipòsits. El rei Martí I, conegut pel sobrenom de l’Humà, atorgà el privilegi i la declarà constituïda.

Comparteix

Icona de pantalla completa