Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 2 de febrer

2006.- El cantant Lluís Llach anuncia una retirada gradual a partir del març de 2007.

2005.- El Vaticà accepta la renúncia de Pere Casaldàliga com a bisbe de Säo Fèlix do Araguaya, després que transcorregueren dos anys de la seua edat de jubilació.

2004.- El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya i conseller sense cartera de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, formalitza la seua eixida del govern amb la presentació de la carta de dimissió al president Pasqual Maragall.

1984.- El torrentí Josep Ferrís March era nomenat primer director de la Caixa d’Estalvis Provincial, dependent de la Diputació de València.

1982.- Les primeres quatre dones policia ocupen la seua plaça en la plantilla de la guàrdia urbana de Torrent de l’Horta. Eren les primeres que s’integraven al cos de la Policia Municipal i aquest fet va causar un gran enrenou en la ciutadania.

1917.- Naix a Sax Alberto Sols García, bioquímic valencià especialista en la biologia molecular.

1778.- Reial decret de Carles III, ampliat amb un altre posterior del 12 d’octubre, que autoritzava el port d’Alacant a comerciar lliurement amb les colònies americanes.

1776.- Inauguració del nou Ajuntament de Castelló de la Plana.

1647.-Naix a Vinaròs el pintor barroc Vicent Guilló Barceló.

1208.- Naixement a Montpeller de l’infant Jaume, fill de Pere II d’Aragó i de Maria de Montpeller, futur rei de la Corona d’Aragó, conegut com a Jaume I el Conqueridor.

Comparteix

Icona de pantalla completa