Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 3 de febrer

2007.- El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià paralitza el Pla Porxinos d’Actuació Integrada del València Futbol Club a Riba-roja en considerar que no té garantit l’abastiment d’aigua.

1995.- La Diputació General d’Aragó admet l’etiquetatge en català als municipis de la Franja de Ponent.

1980.- Comença la III Campanya Carles Salvador de llengua, geografia i cultura del País Valencià amb el suport de la Diputació de València. Aquest mateix dia fan volar el monument a Blasco Ibáñez de la ciutat de València.

1978.- Destacats blavers boicotegen al saló Sorolla de l’Ateneu Mercantil de València un col·loqui sobre ‘Autonomia i església’ que s’hi celebrava.

1946.- Naix a Barcelona Xesco Boix, músic, animador i cantant de folk i de cançó infantil.

Xesco Boix

1906.- Inauguració del teatre del Cercle Catòlic de Torrent, que celebrà la seua estrena amb Los dinamiteros, sarsuela original de Saiz Noguera, amb música del mestre Medina.

1904.- Inauguració del primer Congrés Agrícola Regional organitzat per la Federación Agrícola de Levante.

1892.- Naix a Las Palmas de Gran Canaria Juan Negrín, polític i metge espanyol, president de la Segona República Espanyola.

Juan Negrín

1356.- Pere IV atorga facultat a la seua esposa Leonor perquè dels fons de la corona poguera redimir castells i llocs d’Ontinyent, Bocairent, Biar i Cullera.

1308.- Blanca d’Anjou, regina d’Aragó, atorga nova Carta Pobla als musulmans de Macastre.

Comparteix

Icona de pantalla completa