Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 8 de febrer

2005.- Fa el seu traspàs a la ciutat de Vinaròs, als 86 anys d’edat, Alfred Giner i Sorolla, poeta i farmacòleg valencià.

1984.- Joan Fuster fa la seua primera classe magistral a la Universitat de València davant d’un nombrós públic configurat per alumnat i professorat del conjunt del districte universitari.

1980.- Manifestació de 25.000 persones a València a favor de l’article 151 com a via d’accés autonòmic per al País Valencià. Els manifestants havien estat convocats pel PSPV-PSOE, PCPV i URV.

1980.- Segon congrés del PSPV-PSOE. Guanyen els moderats i perden els crítics i els albinyanistes. Joan Lerma és reelegit secretari general i García Miralles, president.

1974.- Inauguració del nou edifici de la Caixa Torrent en la plaça del Canonge d’aquest vila de l’Horta. Actualment ha esdevingut seu oficial de l’Ajuntament.

1922.- Naix a València Manuel Oltra i Ferrer, professor de música coral i de partitures per a cobla.

1918.- Naix a Madrid Enrique Tierno Galván, polític, professor universitari, alcalde la vila i assagista espanyol que va obtenir gran renom.

1864.- Inauguració del ferrocarril de via estreta i tracció animal de Carcaixent a Gandia que, el 1881, passaria a ser de tracció a vapor.

1604.- Felip I d’Aragó inaugurà el Reial Col·legi del Corpus Christi i la seua església a la ciutat de València. Una obra promoguda per l’arquebisbe Joan de Ribera dins de les directrius contrareformistes del moment.

1563.- Cosme Artes, comissari del duc de Sogorb, ordena desarmar els moriscos residents a la vila de Montserrat dels Alcalans, seguint l’ordre reial d’expulsió.

1341.- El bisbe de València atorgà Carta Pobla als nous repobladors cristians de Xulella, després d’haver expulsat els musulmans que hi vivien abans.

1271.- L’infant don Manuel, senyor d’Elx, concedeix als pobladors cristians de la vila, els furs i privilegis de la ciutat de Múrcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa