Dates i fets del 12 de febrer

12 febrer 2019 06:00h
Bombardeig de l'estació de Xàtiva.

1997.- Hèctor Villaba, president d'Unió Valenciana, és elegit nou president de les Corts Valencianes.

1984.- Peces Barba (aleshores president del Congrés de Diputats) inaugura l'Ajuntament d'Alfafar.

1980.- Naix a Ontinyent Juan Carlos Ferrero Donat, jugador de tennis valencià, considerat un dels millors tennistes de la història d'Espanya, ja que té un títol de Roland Garros i arribà en el seu dia a la primera posició del rànquing mundial, la qual va conservar només durant vuit setmanes. També va guanyar dues Copes Davis amb l'equip d'Espanya.

1956.- Onada de fred a tot el territori valencià, considerada la segona més intensa de les registrades fins el moment.

1939.- Bombardeig de l'estació de Xàtiva per part de l'aviació feixista italiana amb el resultat de 129 morts.


1933.- La plaça de bous de Xàtiva acull un gran míting a favor de l'estatut d'Autonomia en què intervenen Francesc Almela Vives, Josep Aparicio Albiñana, l'alcalde de Xàtiva d'aleshores José Medina, Sigfrido Blasco i el president de la Diputació de València Joan Calot Sanz, així com Lluís Lucia Lucia i Ernesto Anastasio Pascual.

1905.- Naix a Madrid Frederica Montseny i Mañé, política i escriptora, que va ser una líder anarquista. Va ser ministra durant la Segona República Espanyola i la primera dona ministra d'Espanya.

Frederica Montseny

1888.- Naix a Madrid Clara Campoamor Rodríguez, advocada, escriptora, política i defensora dels drets de la dona.

1843.- Naixement a València d'Eduard Boscà i Casanoves, metge i naturalista valencià. Amb 23 anys es va graduar de Batxiller en Medicina i Cirurgia a la Universitat de València i més tard va obtenir la llicenciatura en Medicina. Es va llicenciar també en Ciències i a la Universitat de Madrid va obtenir el doctorat, a la secció de Ciències Naturals, l'any 1873. Aquest mateix any va iniciar la seva tasca docent com a professor auxiliar de Fisiologia i Higiene veterinàries a l'Escola d'Agricultura i Veterinària de la Diputació de València.

1809.- Naix a Shrewsbury, Anglaterra, Charles Darwin, naturalista anglès que va plantejar l'evolució de les espècies basada en la selecció natural i del qual hi ha una forta petjada a la Universitat de València Estudis Generals.

Charles Darwin

1805.- Una fragata anglesa intercepta i incauta al Carib un vaixell comercial valencià procedent de Veracruz. Aquest fou el segon i darrer intent d’establir relacions comercials directes entre València i Amèrica.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next