Diari La Veu del País Valencià
Arranca la MICE, el festival de cinema i educació referent a tot el món

Aquest cap de setmana comença un festival gairebé únic al món per la seua ambició, durada i concreció. Es tracta de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu. La MICE. El seu àmbit és tot el País Valencià. A través de 19 seus i subseus al llarg de les 3 demarcacions, Castelló, València i Alacant, aquest festival centrat en l’educació a través de l’audiovisual pretén ser un referent a nivell mundial.

Aquesta 6a edició l’estrenarà la recentment guardonada amb el Goya d’Honor, l’actriu Marisa Paredes, en un acte en el Palau de les Arts en què es busca la consolidació total del festival, que pretén reunir 30.000 assistents, de manera que duplicaria els espectadors de la de 2017, que només durava 8 dies (la meitat que ara) i que estava present en 7 seus. Fins el 24 de febrer durarà aquest festival, que en aquesta edició millora el nivell amb la presència de Marisa Paredes, els directors Judith Colell i Agustí Villaronga (guardonats amb un Goya) i l’oscaritzat i mític director txec Jan Svêrák.

Per altra banda, parlarem de la recent gala dels Goya, que va estar farcida de polèmica per culpa de la poca presència real de les dones en certes categories, tot i que era un esdeveniment venut de manera explícita com a femení i feminista i que, no obstant això, no va tindre cap presentadora ni cap guionista dona. Cinematogràficament parlant, la gran sorpresa va arribar de la mà d’Isabel Coixet, que no entrava en cap aposta i que acabà emportant-se el premi a millor direcció i a millor pel·lícula per La librería. Estiu 1993, la gran favorita, finalment no va guanyar els grans premis i es va haver de conformar amb els premis a millor actor secundari per a David Verdaguer, millor actriu revelació per a Bruna Cusí i millor direcció novell per a la guionista i directora, Carla Simon. Handia, tot i situar-se com el 3r film amb més premis de la història dels Goya (10 guardons), es queda amb el regust amarg de no rematar la feina amb el premi a millor pel·lícula.

Finalment, en aquest programa de Cinestèsia destaca l’entrevista, precisament, del compositor de la banda sonora de Handia, Pascal Gaigne, guanyador del Goya en aquesta edició de 2018. Per últim, al programa trobarem un espai per a parlar de sèries, en el qual recuperarem el gran èxit dels últims mesos a la plataforma Netflix: The End Of The F***ing World.

Comparteix

Icona de pantalla completa